logo banner
4. jun 2013 18:58  

antenne

hej alle sammen

For snart 3 mdr. siden kom jeg ud til en knækket antenne på bilen. Heldigvis skulle en kammerat og jeg til Biltema, så der blev købt en ny og monteret.

Siden da har både konen og jeg oplevet, at radioen oftere og oftere mister forbindelsen, så der kommer skratterat, og til sidst søger radioen en anden kanal.

Nu er mit spørgsmål: Er der nogen, der har gode erfaringer med at sætte en haj-finne (tror jeg nok det hedder) på - eller har I nogen gode idéer til, hvordan pokker vi kan få radioen til at fange kanalerne ordentligt ?

Med venlig hilsen
Ib

4. jun 2013 20:20  

1


Har selv stor interesse i at sætte en hajfinne på min lille Suzuki.. men har ladet mig fortælle at de holder endnu dårligere signal end det du omtaler.

Dog skulle man kunne købe signal forstærkere, men de er vidst ret dyre, hvis kvaliteten skal betyde noget.

En eller anden må have erfaring med det her.. SPEAK UP. smilie

- G.
5. jun 2013 07:52  

2

jeg har sat denne shark antenne på min bil
kangal-styling.dk/diverse/antenner/shark-antenne.html
men som i selv skriver så forsvinder kanalerne, oftere og oftere mister forbindelsen, så der kommer skrat, og til sidst søger radioen efter kanalen igen.Jeg ved ikke om man kan forstærke signalet når der allerede er en forstærker i antennen smilie men måske vil jeg lede efter en antenne som man kan sætte i/ved forruden i stedet for smiliemen trods alt så ser shark finne antenne bedre ud på bilen, end den orginale antenne. smilie
MVH forsa
5. jun 2013 08:35  

3

hvis det ligefrem bliver dårligere så er det vist ikke den vej jeg skal

er der nogle af jer der har en antenne i vil anbefale
5. jun 2013 11:32  

4

Tinning det er nok fordi at kobber tråden i antenne kabel er meget tyndt, man bliver nød til at klippe antenne kablet over og montere et hun stik på, dette var meget svært idet tråden er så tynd, jeg har lige købt en antenne hos Autobixen med forstærker til 149 kr. det vil jeg prøve at montere under dasbordet, så ser man den ikke, og i følge Autobixen skulle det virke smiliese link.
www.autobixen.dk/shop/forrude-antenne-m-44011p.html
MVH forsa
5. jun 2013 17:02  

5

hej forsa

giv gerne en tilbagemelding når du har afprøvet antennen

men hvad gør du så med huldet i taget

mvh tinning
5. jun 2013 17:43  

6

men hvad gør du så med hullet i taget smilie
der lader jeg da shark finn antenne sidde det gør den jo nu i forvejen smilie
skifter antennen i weekenden smilie
MVH forsa
6. jun 2013 16:18  

7

så må jeg på jagt efter en billig finne hvis det bliver den løsning

men jeg glæder mig til at hører dine erfaringer
7. jun 2013 16:45  

8

nu har jeg lige været hos en Suzuki forhandler, og de fortalte mig at det dårlige radiosignal, nok skyldes at jeg har klippet det orginale antenne kabel og sat et hunstik på, det dur Suzuki"s antennekabel ikke til idet det at tråden er så tynd, så jeg vil prøve at få trukket det antenne kabel som fulgte med shark antennen, men skal nok lige bruge lidt hjælp til at få skilt, beklædningen af, det er især midterstolpen den hvor sikkerheds selen er på samt stolpen ved forruden, hvordan man får dem af uden at ødelægge noget, antennen løber langs den højre side under loftbeklædningen og ned igennem højre sidestolpe ved forruden, så hvis der er en i kbh området som har chek på dette så vil jeg gerne have hjælp smilie smilie
mvh forsa
MVH forsa
7. jun 2013 18:26  

9

har du så droppet den der skulle gemmes
8. jun 2013 10:56  

10

ja i første omgang, jeg vil lige se om jeg ikke kan få et bedre antennesignal ved at udskifte Suzuki antenne kablet, til det antenne kabel som fulgte med shark antennen.
MVH forsa
8. jun 2013 11:06  

11

Hej Tinning.
Jeg bor desværre i jylland, men her kommer lige en vejledende tekst.Stolpen ved forruden (a stolpen) der vipper man det der srs airbag logo ud og så sidder der en skrue..
Bstolpen(selen): hvis jeg ik tager fejl så kan jeg se du har en 5 dørs... da jeg skulle trække kabler i øsen sidste weekend. havde jeg plastikstykket af omme bagved førersædet, der er sådan en plastik ting man bare vipper op (midterplastikken)da den sidder med sån en clips ting. Så kan du finde skruer/plastikclips med pal i midten, du kan fjerne og måske skal man også oppe ved førersædet.
[Slettet bruger]
-
9. jun 2013 21:46  

12

hvis det hjælper at skifte ledningen så skriv igen for så har jeg svaret på hvad jeg skal smilie
dels vil radioen fange ordentligt og dels er det pænere
9. jun 2013 21:55  

13

Var lige ude at kigge, og på min der er der også et srs airbag skilt ved selen, den vipper man også ud. Så skulle der være skruer.
[Slettet bruger]
-
11. jun 2013 12:11  

14

hvem har fået haj antenne på deres swift så er jeg den første der vil have monteret det på hvis det virker og fanger radio signaller?
[Slettet bruger]
manukbh
15. jun 2013 09:25  

15

hej forsa

har du fået monteret den nye antenne og hvis ja virker det som det skal smilie
15. jun 2013 09:47  

16

nej desværre ikke endnu, alt det arbejde tager for meget af ens fritid smilie
og det er også et stort arbejde, at trække et nyt antennekabel smilieman skal skille en hel del ad, for at trække kablet hen over loftbeklædningen.
MVH forsa
17. jun 2013 16:31  

17

ok så må jeg spændt vente på at høre om det hjalp
håber du gider vende tilbage når det er lavet med nogle erfaringer
18. aug 2013 12:33  

18

Hej Tinning her kommer en opdatering.
1. jeg trak et nyt antennekabel med + ledning fra tag antennen til radio, til denne antenne kangal-styling.dk/diverse/antenner/shark-antenne.html men den virker bare ikke, kun i kbh lige så snart man er på motorvejen så er der ingen dækning, så det er ikke denne antenne du skal købe smilie
2. jeg satte så den antenne under dasbordet, så ser man den ikke, og i følge Autobixen skulle det virke link.www.autobixen.dk/shop/forrude-antenne-m-44011p.html
men den var også elendig smilie så nu var gode råd dyre smilie
3. jeg havde jo klippet den originale antenne kabel til tag antennen over, og en ny koster ca. 600 Kr. uden pisken,
løsningen blev at jeg loddede antenne kablet med + ledningen på igen, og her opdagede jeg at stel fra antenne kablet ikke var monteret på selve antennen smilie smilie og det kommer fra fabrikken smiliemen jeg loddede den så til selve pladen på antennen, og nu er der så stel til radioen, som sådan set er det hele bilens skrog som er stel til radioen, selve ledningen er nu kortere end før, og kunne ikke nå det antennestik som sidder under taget, men det klarede jeg ved at fjerne en lednings holder, men det bedste ved det hele er at nu spiller min radio super godt med meget bedre klang smilieog stationerne forsvinder ikke mere smilieselv på motorvejen er der fast station smilie
så min løsning på problemet var at gå tilbage til original antennen, bare med stel ledning monteret smiliedet var den jo ikke fra fabrikken smiliemen heldigvis opdagede jeg dette smilieså nu er det problem blevet løst, og du skulle måske selv tjekke din antenne for om stel lederen er monteret til stel i din tag antenne smilie
MVH forsa
18. aug 2013 17:16  

19

forstår jeg det rigtigt når jeg tror jeg skal ud og se om der er en ledning ved antennefoden som ikke har fat nogle steder

ja undskyld de dumme spørgsmål men jeg er el idiot smilie
18. aug 2013 21:33  

20

yep det er skærmen på antenne kablet du skal se om den er monteret til stel smilie
MVH forsa
Log ind
Opret bruger
Seneste billeder Android bilradio Android bilradio Android bilradio Android bilradio Android bilradio