logo banner
16. jul 2016 01:18  

Plastik inderskærme ved baghjul

Hej folkens! smilie *Her kommer lige en lille historie om nogle trælse problemer jeg oplevede med min Swift, mit egentlige spørgsmål kommer til sidst* smilie

Jeg købte mig en ny Swift Exclusive model fra 2015 her i maj måned, der gik så desværre en hel måned før jeg fik den, fordi Suzuki fandt fejl på bagbremserne smilie Nå men jeg fik den så endelig i starten af juni måned, her der var der så desværre flere ting galt, eller det vil sige, selve bilen fejlede ikke noget mekanisk, men jeg havde fået sat skørter på bilen, monteret andre baglygter og lidt andre ting. smilie

For det første så opdagede jeg at bilen var fyldt med vaskeridser da jeg kom hjem med bilen og den stod i solen smilie Nå jeg kørte så ud til forhandleren igen, jeg fik så af vide, at det kunne jo ikke undgås når der ingen klar lak er i og det ikke er en metal lak?? *Bilen er rød* Jeg mener så stadig ikke det kan passe, at en ny bil skal være fyldt med vaskeridser smilie De ville se om de kunne få dem væk, men de ville ikke love noget, da jeg så hentede den senere igen, der var de der stadig, og de ville ikke give mig en frisk polering, hvilket jeg synes var ret dårligt! Det har Suzuki også fået af vide, da jeg skulle bedømme mit bilkøb og forhandleren. Jeg har så selv prøvet, at få ridserne lidt væk, man kan kun se dem i sollys, og synes da jeg har gjort det lidt bedre, men det kan desværre stadig ses. Så må lære, at leve med det, og hvis jeg så har råd på et tidspunkt kunne jeg godt finde på, at sende den til polering, jeg mistænker så, at den forhandler bilen stod ved, de har sikkert bare kørt den i vaskehallen ind i mellem *den havde vist stået et halvt års tid ved den forhandler* smilie

Nå jeg vaskede den så i den ene weekend, bare med vandslange/vandslange pistol, ingen højtryk spuling eller lign. skyllede den godt i skærmkasser osv.
Jeg opdagede så bagefter ved et tilfælde, at der lå vand nede under måtten i bagage rummet smilie smilie Det var nok vand til at gøre et helt stykke køkkenrulle gennemblødt smilie Jeg opdagede også, at der manglede en skrue/prop i bagskørtet, og at de havde lavet nogle grimme ridser over den ene bagdør smilie
Nå jeg kørte ud og brokkede mig især over vandet i bunden, de tætnede omkring en sensor til parkerings sensoren, jeg vaskede så bil ugen efter igen og der var igen vand i bunden i bagage rummet, denne gang mente de, at det var baglygten som ikke var ordenlig skruet fast smilie
Jeg tænker bare, hvad fanden har de lavet da de montererede alle de ting, det har nok bare skulle gå hurtigt for dem.
Men virkelig en skuffende oplevelse med en ny bil, synes jeg smilie Bilen kan selvfølgelig ikke gøre for det, det hele er jo mekanikerens fejl, og det er da heldigvis ikke mekaniske fejl, men det er stadig rigtig øv smilie Nå nu skal jeg så have vasket bil i morgen, også må jeg se om der kommer vand i bunden igen.
(Jeg ville lige fortælle om min kedelige oplevelse med min nye bil, håber I andre ikke har oplevet den slags trælse problemer) smilie
Udover de problemer, så kører bilen jo dejligt og er en lækker bil smilie


Nå jeg har egentlig et spørgsmål til jer alle, I ved, ved jeres baghjul, der har I sikkert en plastik inderskærm rundt i hele skærm kassen?
Foran bagdækket, altså hen mod døren, næsten helt nede for neden af plastik inderskærmen, der er der et lidt stort hul som plastik skærmen ikke dækker, kan det passe, at det skal være sådan? Har I også et hul der?
Jeg tænker bare, at sand, skidt, jord osv. det kan da flyve den vej ind hvor man aldrig har en chancen for, at rengøre? Da jeg spurgte mekanikeren sagde han, at det mente han da, at det skulle se sådan ud, men personligt synes jeg ikke det lød overbevisende.
Jeg skal nok tage billeder af det her i morgen og ligge op smilie

Håber på, at få hjælp/klarhed om det er som det skal være.

Mvh. Karsten Jepsen.

16. jul 2016 11:31  

1

Uploadet fil



Uploadet fil





Her er der billeder.
18. jul 2016 22:53  

2

Det med ridserne skal du ikke finde dig i - kan de ikke polerer dem væk, så må de omlakerer HELE bilen på deres egen regning.

Det ser ikke rart ud - det hul gør inderskærmen unødvendig. Jeg vil faktisk tro det er bedre uden så skidt og møg kan falde ud og ikke ligger der inde og være fugtig så den ruster.
MVH                                                                                                 Lorte hvide baggrund.. så ton da den baggrund lidt...
19. jul 2016 22:23  

3

Ja men det er desværre lidt for sent det med ridserne, nu har jeg vasket den flere gange i hånden, så nu vil de sikkert bare give mig skylden for det smilie

Det nager mig mere, det med hullerne ved inderskærmene.
Så du mener bestemt, at der skal gøres noget ved det med de åbninger i skærmene?
Der er flere som har skrevet til mig inde på Swift klubbens facebook side, at sådan ser deres også ud og det skal være sådan, men kan bare ikke få det til at passe, for der kommer jo nemlig en masse lort ind og til vinter en masse salt som så vil ruste igennem i løbet af nogle år. Og det vil jeg helst undgå!

Nu vaskede jeg bil i søndags, og der kom vand ind under måtten i bagagerummet igen, nogle mener så, at det er fordi jeg har skyllet oppe hvor nummerplade lyset sidder, og det skulle den ikke kunne holde til, hvilket jeg også mener ikke kan passe!
20. jul 2016 19:34  

4

Vand får en bil til at ruste hvis det ikke fjernes - skidt og møg er rigtig godt til at holde på fugten. Det er derfor man sætter inderskærme i for at skidt og møg ikke skal sættes sig fast på indersiden af selve skærmen.

Ang. hullet som du skriver er på flere end kun din - fordi man laver samme fejl flere gange, bliver fejlen ikke mere rigtig af den grund - jeg vil sige tværdigmod, da det viser at man intet har lært. Men det er en serieproduktion, så det er vel hele den årgang eller 2 det er galt med.
Jeg vil mene at det må Suzuki ordne da inderskærmene er unødvendige med det hul eller måske endda gør det værre (holde på skidt og møg og dermed fugt).

Så burde der også komme vand ind hvis man køre den i en vaskehal da vandet bliver sprøjte rundt i alle mulige retninger - der kommer ikke vand ind i mit bagagerum.

(jeg bruger ikke fjæsbog)
MVH                                                                                                 Lorte hvide baggrund.. så ton da den baggrund lidt...
20. jul 2016 23:14  

5

Jeg giver dig helt ret, bare fordi fejlen er på flere biler, så gør det det ikke bedre, jeg synes bestemt heller ikke det er okay, og der er skam også bestilt tid hos Suzuki henne i august, så de både kan få kigget på problemet med vand i bagagerummet og også det med de inderskærme, så må de sgu enten sætte nogle nye i eller få det hul stoppet til med et eller andet.

Da jeg havde min gamle bil, en Suzuki sx4, der dækkede inderskærmene det hele, ingen huller eller åbninger ved den, og det bør være det samme med en Swift.

Kan du evt. ligge nogle billeder op af din Swift af dine inderskærme, hvordan de sidder?
Så kunne jeg jo nemmere vise Suzuki hvordan det skal se ud når jeg skal ud med den om et par uger.
Hvis det da ikke er til for meget besvær smilie
22. jul 2016 10:08  

6

Jeg har ikke set efter endnu på min, men jeg vil gøre det efter jeg har set dine billeder.
MVH                                                                                                 Lorte hvide baggrund.. så ton da den baggrund lidt...
24. jul 2016 12:03  

7

heey agent S
der er noget mere om de satans inderskærme i denne tråd: motor død efter 4 mdr.
24. jul 2016 12:07  

8

"ny bil død efter knap 4 mdr." sorry
27. jul 2016 01:00  

9

Tak for tippet Skoog smilie
27. jul 2016 01:06  

10

Til ks:

Jeg skrev til Suzuki Danmark omkring mine inderskærme og de skrev:

*Vores teknikker siger at det er helt som det skal være. Der er hul i bunden af bagskærmen, så evt vand og skidt kan løbe ud der, og det er for at fremme ventilationen, så det tørrer hurtigere op ved fugt og vand. Har også været nede på pladsen og kigget lidt på andre Swifter, og de er også sådan.. så alt er godt smilie *

Jeg spørger om de så ikke må dækkes til med tape eller lign. og om de ikke mener mine åbninger er for store i inderskærmen, samtidig med at jeg skriver, at bilen snart får en komplet pava behandling, så jeg vel ikke skal være bekymret omkring rust osv.

De svarer:
*Du skal endelig ikke dække dem til nej, og de er ikke for store nej.. og med en komplet pava som kommer ordentligt ind, er der slet ikke noget at være bange for*

Så jeg vælger at stole på Suzuki Danmark, og lader det være som det er, hvis det ruster igennem må det vel komme på deres rust garanti.

Fik du nogensinde kigget efter på din bil om det ser lige sådan ud???
30. jul 2016 09:29  

11

Jo men det lyder i mine øre helt vanDvittigt det de skriver -
De skriver mellem linierne, det er ok at vand, salt og mudder kommer ind i "ventilationshullet", og at "ventilationen" så tørre skidtet ind

Hvis de nu havde tænkt sig om, (det burde de havde gjort med deres så kaldte nye (genbrugs) biler)
Så havde de sørget for at luften der skal tørre fugten (skidtet), IKKE kommer ind via et "ventilationshul" direkte fra hjulskærmen af.
Alt det skidt i årenes løb, kan ikke komme ud af et hul i bunden af bagskærmen, det vil ligge sig

For det svare jo til i et ventilationsrum lader man indsugningen komme ind UDEN et filter.....

Men ligesom kineserne der laver billige scootere, så ER det jo langt nemmere at lave det på hurtige måde, for ligesom Aage Brodtgård ville sige; "vi lau´er sgu bare et hul dér do!´...bor! ;-)

Der er en grund til vi ikke ser det på andre biler
30. jul 2016 14:10  

12

Jeg snakkede også med den lokale mekaniker her i byen *Han er ikke suzuki mekaniker*
Han sagde, at det var helt normalt og det skulle se sådan ud med de åbninger, andre biler der sidder hullerne bare andre steder i plastik inderskærmen.
Som han sagde, at så måtte plastik inderskærmen ikke være 100% lukket og det eneste plastik inderskærmen skal gøre godt for, det er at der ikke bliver slået sten op i metallet som så vil medføre rust.
30. jul 2016 14:15  

13

Men jeg er enig med dig swiftbruger, de kunne godt have placeret ventilations hullerne andre steder. og det har de jo tydeligvis kunne gøre på andre af deres biler, min gamle sx4 fra 2008, den havde ikke de åbninger der hvor min swift har dem, jeg lagde så aldrig mærke til hvor min sx4 havde åbningerne i skærmene.

Og ja det skal jo gøres så billigt som muligt, derfor de nok bare lige laver åbningerne der.
1. aug 2016 05:40  

14

Nej jeg har ikke kikket endnu, men det gør jeg i dag når jeg skal ud og køre.

Ventilationshul 10 cm oppe fra bunden, ja man høre meget - hvis det sad i bunden ligesom det f.eks. gør i dørene, så kunne jeg forstå det.

Men de har en point ang. ventilationshul - et lukket hule rum er ikke godt, der vil skabes kondens pga. temperatursvingninger og det vand vil så ikke kunne komme ud.
MVH                                                                                                 Lorte hvide baggrund.. så ton da den baggrund lidt...
2. aug 2016 17:44  

15

Ved baghjulene frem mod bagdøren har jeg (2x15 mm) - ved forhjulene er der ikke noget hul. Nu giver det da slet ikke nogen mening, hehe.
MVH                                                                                                 Lorte hvide baggrund.. så ton da den baggrund lidt...
4. aug 2016 10:10  

16

Hold op, der er mange forklaringer, teorier, gisninger angående dette inderskærmsproblem. Og de lyder egentligt meget logiske og sandsynlige, de forskellige bud og alle kommentarerne.
Jeg lagde selv ikke mærke til nogen åbninger, i årevis. Der har muligvis været nogle, men åbenbart ikke iøjnefaldende nok til at man har studset over det. Men efter en undervognsbehandling, så.. Bum!!.. en "kæmpe" åbning (ca.1x5cm) i hver baginderskærm. Jeg lagde nærmest mærke til den fra flere meters afstand. Tænkte "de er godt nok sat sjusket på, de inderskærme" men gad ikke at returnere til værkstedet. Monterede istedet små stykker plastic over åbningerne (klemt ind mellem inderskærm og skærmkant), for at forhindre skidt, småsten, grus m.fl. til at flyve derind. De er ej limet fast; der er stadig flere millimeters "åndehul" ind bag inderskærm, så der er udluftning.
Og endelig vil 90 procent af det skidt, der bliver slynget med op af hjulet, jo ryge af, bag ved baghjulet...?, dèr hvor en stænklap ville være monteret, så det er måske kun småting, vi risikerer at samle derinde foran baghjulet..? Så nu vil Skoog ikke spekulere mere i de "inderskærms-åbninger". smilie
Log ind
Opret bruger
Seneste billeder Android bilradio Android bilradio Android bilradio Android bilradio Android bilradio